Vols treure més profit de YouTube?

YouTube, el lloc web dedicat a compartir vídeos, va ser creat el febrer del 2005 i és propietat de Google des de l’octubre del 2006. En ell s’hi allotgen vídeos musicals, programes de televisió, clips de pel·lícules i videoblogs amateurs, entre d’altres, i cada dia hi accedeixen més de mil milions d’usuaris. Actualment, és el lloc web del seu tipus més utilitzat a Internet.

Qui no ha accedit a YouTube per escoltar les cançons del seu grup preferit, o per veure el contingut d’algun programa de televisió, per exemple? Segurament ho heu fet infinitat de vegades. Avui us volem ensenyar alguns trucs senzills que us permetran millorar la vostra experiència a YouTube i que us faran més fàcil el seu ús.

 

 1. Tecles que estalvien temps. La lletra K pausa la reproducció o la reinicia; la J l’endarrereix 10 segons; la L ens permet avançar 10 segons; la M treu el so del vídeo, i el número 0 el fa tornar a l’inici. 
   
 2. Pàgines oficials. Si a la barra de recerca hi afegiu un asterisc al nom de l’artista o grup, entre les opcions hi apareixerà la seva pàgina oficial. Si el que voleu és cantar alguns dels seus èxits, a Chrome trobareu extensions que us poden servir com a karaoke. Una d’elles és Musixmatch, que té més de 7 milions de lletres de cançons en 32 idiomes.
   
 3. Visualitzar només un vídeo. Per defecte, YouTube reprodueix de forma automàtica un vídeo darrere d’un altre. Si voleu evitar-ho, només heu de desactivar aquesta opció a la part superior dreta de la pantalla, just a sobre de la llista de reproducció. D’aquesta manera, podreu escollir vosaltres mateixos quin vídeo voleu veure a continuació.
   
 4. Crear GIFs a partir de vídeos de YouTube. Un GIF és un conjunt de fotogrames que es repeteix en bucle i que dura 5 segons o menys. Per crear-ne un, només heu d’afegir la paraula GIF a l’inici de la URL de YouTube, i la pàgina et redirigirà a gifs.com. Allà podreu establir la durada del vostre GIF incloent, simplement, la URL del vídeo del qual el voleu treure.
   
 5. Aconseguir l’àudio d’una cançó. Hi ha convertidors en línia, com ara www.youtube-mp3.org, que ens permetran convertir un vídeo en àudio. L’únic que hem de fer és afegir la URL del vídeo, i automàticament es descarregarà a la carpeta de descàrregues del nostre ordinador.
   
 6. Identificar la cançó. Estàs veient un vídeo i vols saber quina és la cançó de fons que està sonant, però no tens a mà el Shazam del teu mòbil? Enganxa la URL del vídeo a MooMa.sh i t’identificarà automàticament les cançons incloses.
   
 7. Compartir vídeos des d’un instant concret. Moltes vegades volem compartir un vídeo de YouTube a les nostres xarxes socials, però ens trobem que la durada és massa llarga i que nosaltres només volem destacar-ne una part concreta. Si cliqueu amb el botó dret del ratolí sobre la barra de reproducció, us apareixen diverses opcions. La segona és “copiar la URL del vídeo a partir del minut actual”. Això us permetrà compartir el vídeo just en el punt on voleu.
   
 8. Prova les funcions experimentals. Vols gaudir amb les noves actualitzacions? Entra a www.youtube.com/testtube i dóna permís a la companyia per participar en estudis d’investigació i gaudiràs abans que ningú de les idees experimentals de YouTube.

 

Tens dubtes sobre YouTube? Vine a Oh! Comunicació i t’ajudarem a resoldre’ls!
 

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.