Vols esborrar la informació que Google té sobre tu?

La lluita per la privacitat a Internet és un dels cavalls de batalla de la societat actual. No som conscients de la gran quantitat d’informació i dades personals que aportem a Google, i a d’altres grans empreses, mitjançant l’ús de les diferents aplicacions del nostre telèfon mòbil o de les nostres tauletes. La nostra ubicació, els nostres interessos o les adreces són només alguns dels molts aspectes que poden conèixer de nosaltres.

Per protegir la intimitat de les persones s’ha demanat, des de fa temps, que la privacitat funcioni per defecte i que les aplicacions només puguin conèixer dels usuaris el que aquests accepten que conegui.

Google va crear, el juny del 2015, un apartat anomenat "El meu compte", on es podia veure la informació que tenia sobre l’usuari. Es tractava d’una informació bàsica, així que un any més tard va posar en marxa "La meva activitat", una eina que amplia aquesta informació, la mostra recopilada mitjançant els seus serveis (Android, Chrome, Gmail, Google Maps, etc.) i en ordre cronològic. Aquesta nova eina permet esborrar tot, o gairebé tot, el que Google sap sobre nosaltres, i només necessitem 7 passes per fer-ho:

 

  1. Entreu a "El meu compte" i accediu a "Informació personal i privacitat". Després, seleccioneu "Administrar la teva activitat de Google". 
     
  2. Aneu a "Control de la teva activitat". Aquí trobareu totes les dades que Google té sobre l’usuari.
     
  3. Per desactivar l’activitat de les aplicacions, cal clicar la icona de la dreta, "Activitat en el web i aplicacions", que és de color blau, si està activat.
     
  4. Si volem fer una neteja més general, cal accedir a "Administrar historial", anar a "La meva activitat" i "esborrar l’activitat". Podem escollir fer-ho des d’avui o tot l’historial.
     
  5. També es poden eliminar els vídeos que hem buscat o que hem vist a Youtube accedint a "Controls d’activitat", a l’apartat "Administrar historial" d’aquest canal. I també podem esborrar el registre de veu, que Google també guarda, a "Activitat de veu i àudio", també "administrant historial".
     
  6. Google Maps té un historial de rutes, o "timeline", dels llocs on has estat o els que has buscat. Aquests també es poden suprimir.
     
  7. Podeu deshabilitar  els "anuncis basats en els teus interessos", eliminant el que els anunciants saben de tu.
     

Com és habitual, Google sempre demana si estàs convençut de voler esborrar aquesta informació. Podeu fer-ho sense por!!!

El gran dubte que tothom té és si hi ha alguna manera de comprovar que la informació que Google tenia s’ha esborrat, o si es manté als seus servidors. Per desgràcia, la resposta és que no n’hi ha cap, així que hem de confiar que ho hagin fet realment.

Tens dubtes sobre aquest tema? A Oh! Comunicació t'ajudarem a resoldre'ls!
 

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí