Qui veu la nostra informació a Facebook? Deu coses que no hauries de compartir!

Quan Mark Zuckerberg va crear Facebook, l’any 2004, no podia imaginar la repercussió que tindria la seva xarxa social amb el pas del temps. Avui dia, segons dades del passat mes de març, hi ha gairebé 2 mil milions d’usuaris actius al mes arreu del món.

Tenir un perfil a Facebook és molt habitual. Molta gent hi penja continguts personals que són vistos i comentats pels seus amics i coneguts... però no ens parem a pensar que molta d’aquesta informació, privada en la majoria dels casos, també la pot veure qualsevol persona que no tingui cap tipus de relació amb nosaltres.

Publiquem la nostra data de naixement, l’escola on van els nostres fills, la feina on treballem i els dies que marxem de vacances, entre moltes altres coses. Gairebé tots creiem que aquesta informació està protegida dins el nostre cercle d’amistats, sempre que tinguem una correcta configuració de la privacitat del nostre compte, però com que no podem saber qui veu el nostre perfil, us recomanem algunes dades que convé eliminar:

 

 1. Data de naixement. És una peça fonamental de la nostra informació personal, i pot ser utilitzada per accedir als nostres contes bancaris, per exemple. 
   
 2. Número de telèfon. Podem rebre trucades inesperades, o no desitjades, si el posem a l’abast de tothom.
   
 3. Els amics que no ho són. A molts dels amics que tenim a Facebook no els coneixem, i no sabem quin ús poden fer de les nostres imatges o les nostres dades.
   
 4. Fotografies dels nostres fills. Si les deixem a l’abast de qualsevol persona, les poden utilitzar per a qualsevol finalitat.
   
 5. Informació sobre la seva escola. No és bona idea facilitar la localització dels nostres fills a gent que no té res a veure amb nosaltres.
   
 6. Informació sobre la nostra feina. No convé parlar de les coses que hi fem o en les quals estem treballant, ja que pot ser informació confidencial.
   
 7. Quan i on marxem de vacances. Si ho fem, tothom sabrà que no hi ha ningú al nostre domicili i aquest es pot convertir en un possible objectiu dels lladres.
   
 8. El nostre estat sentimental. És una informació personal i, si la relació no funciona, pot crear més problemes i preocupacions.
   
 9. Dades de la targeta de crèdit. Mai les proporcioneu, si no voleu rebre una sorpresa inesperada.
   
 10. Fotos de les targetes d’embarcament. Si es veu el codi de barres, es pot utilitzar per accedir a la informació que hem facilitat a la companyia aèria.

 

Si teniu una o diverses d'aquestes informacions al vostre perfil de Facebook, us recomanem que les elimineu o que restringiu la privacitat perquè no estiguin a l'abast de tothom.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.