Què cobren els 'influencers' a Instagram?

Instagram és una de les xarxes socials que ha crescut més en els últims anys, i actualment compta amb més de mil milions d’usuaris arreu del món. Creada el 2010, i propietat de Facebook des del 2012, s’ha convertit en un aliat molt poderós per tal que les marques i les empreses puguin posicionar els seus productes.

Entre les estratègies de màrqueting que aquestes porten a terme a les xarxes socials, a Instagram juguen un paper molt important els influencers, és a dir, les persones influents que les marques utilitzen per connectar amb els seus potencials consumidors i per donar a conèixer els seus productes.

Avui dia, els usuaris tenen en molt alta consideració els continguts que comparteixen els influencers, ja que els valoren com a figures fiables i les seves opinions sobre els productes tenen un valor més gran que les d’altres fonts d’informació.

Tot i que al principi les marques pensaven que podrien recórrer als influencers sense cap contraprestació econòmica, amb el pas del temps s’ha vist que aquest tipus de contingut han de ser remunerats. Això ha comportat la creació d’un tarifari. Les quantitats varien en funció del sector i de qui és l’influencer. Segons un estudi d’Influence.co que recull AdWeek, es paga de mitjana uns 300 dòlars per cada actualització a Instagram.

El sector més cotitzat és el de les models, amb una mitjana de 434 dòlars, per davant del de la fotografia (385$), el menjar (326$), les mascotes (320$) i el fitness (306$). Per sota de la mitjana, trobem les categories de viatges (205$), bellesa (205$), música (201$) i estils de vida (172$).

El número de followers (seguidors) té molta importància. Així, qui en té més de 100.000 se situa molt per sobre de la tarifa mitjana i arriba a cobrar uns 800 euros per actualització. En canvi, les que tenen 1.000 o menys se situen al voltant dels 100€, tot i que els comptes amb menys seguidors acostumen a tenir un millor engagement. En aquest sector també existeix discriminació per sexe, i és que les tarifes dels homes són, habitualment, més altes que les de dones.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.