Per què és bo utilitzar les xarxes socials per atendre els clients

 

No ens cansem de glosar la importància d’Internet i les xarxes socials per a una empresa i el seu creixement. Crear una comunitat activa al voltant d’una marca i mantenir una relació constant entre client i empresa, basada en la confiança i més enfocada al caràcter de conversa bidireccional que no unidireccional és clau per a augmentar la presència i bona imatge de la marca a les xarxes.

Però amb les converses hi ha preguntes, clients que tenen dubtes sobre el producte, qüestions que sempre es poden solucionar des de les empreses. Hi ha maneres de resoldre dubtes a través del contacte dels clients –via telefònica, a través d’e-mail, correu formal i tot, de manera presencial–, però cada cop hi ha més tendència a plantejar els dubtes a les xarxes socials mateix. És on hi passem tots més temps cada dia!

I per què és important respondre als dubtes plantejats públicament a les xarxes socials?

  1. És públic! Quan algú planteja un dubte, per exemple, a la pàgina de Facebook, es fa de manera pública. No és que tothom estigui amatent per veure la resposta, però tothom pot veure-la. Ser eficaç en la resposta és molt important perquè l’audiència està mirant.
  2. Permet demostrar agilitat i rapidesa. La reacció ràpida sempre és agraïda, tant pel client que ho veu com pels clients –potencials o no– que puguin veure-la. En ser les xarxes socials un canal de comunicació directe, l’usuari també estarà esperant una resposta ràpida.
  3. Pot suposar el creixement de la comunitat. Dos ocells d’un tret. Si s’aprofita la queixa o suggeriment de l’usuari, se’l pot convidar, un cop solucionada la seva qüestió, a formar part activa de la comunitat. Així es pot aconseguir fidelitzar clients i aconseguir, a més, implicació en la formació de comunitat al voltant de l’empresa i el producte, a través de les xarxes socials.

 

A Oh! Comunicació som experts en xarxes socials. T'ajudem a gestionar els teus perfils?

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.