Novetats sobre la protecció de dades i les connexions segures a Internet

S’apropen canvis per als propietaris de pàgines web. Les polítiques de protecció de dades i la seguretat a internet són el cavall de batalla dels darrers anys, i prova d’això són els canvis que les seccions de “política legal” han patit durant aquest temps. Per això, us apropem les dues darreres novetats que provocaran canvis en les pàgines web.

 

Nou reglament europeu sobre protecció de dades:

A partir d’aquest proper 25 de maig, però, entra en vigor el nou reglament europeu, que amplia les normatives per a la protecció de dades i obligarà a aplicar diversos canvis a les pàgines web que contenen avís legal i formularis de contacte, és a dir, la pràctica totalitat de webs ara mateix actives. Els professionals i empreses darrere d’aquestes pàgines web han d’adaptar-se a la nova normativa per evitar sancions.

Què s’ha de fer? Cal, davant l’aplicació de noves lleis, consultar amb un assessor legal sobre –en aquest cas– els canvis que s’hagin d’aplicar a les pàgines web. Els canvis principals que s’han d’aplicar són:

- Actualització dels formularis de contacte. S’hauran de revisar i actualitzar els textos de formularis de pàgines web. En casos en què les dades s’usin per a més d’una finalitat, s’ha d’afegir un nou text vinculat amb una acceptació del text. Aquests canvis en els formularis, han de ser fets per professionals. Informa't a Oh! Comunicació si tens un web que necessita aquesta renovació parcial!

- Actualització dels textos dels menús legals. Com que s’han ampliat les normatives de les lleis LOPD i LSSI, s’han de revisar els textos sobre privacitat de tots els webs, incloent els de Web.NET. Aquests canvis es poden fer per Oh! Comunicació a través dels seus assessors legals.

Per a més informació, podeu consultar aquesta pàgina.

 

I el nou protocol https:

D’altra banda, Google també té novetats a partir d’aquest mes de maig. La certificació SSL (de connexió segura) ha anat en augment durant el darrer any. Aquest any, es preveu que Google penalitzi més i marqui com a “no segures” les pàgines web sense certificació. Afectarà principalment pàgines web amb botiga online, webs amb extranet o registre , ja que aporta seguretat a l’usuari i més avantatges.

Google ja ha millorat el posicionament de les pàgines web que disposen d’https:, és a dir, de protocol segur de xifrat de dades. A més, a partir d’aquest juliol, Google remarcarà de manera molt visible els webs que no siguin segurs; i ho farà amb un candau verd quan la connexió sigui segura.

Quins són els avantatges de tenir un web certificat?

Adir-se amb aquest nou protocol de xifrat de dades de Google proporciona certs avantatges. D’una banda, genera més confiança per a l’usuari, que sap que navega per una pàgina segura en cas que hagi de cedir algunes dades pròpies o realitzar compres a través del web. D’altra banda, el xifrat de dades fa que sigui molt més complicat obtenir o veure informació confidencial, independentment del navegador o la connexió que s’utilitzi. I, per últim, Google afavoreix el posicionament de les pàgines web que es passen a utilitzar aquest protocol i obtenen el certificat.

 

A Oh! Comunicació estem informats de tots aquests canvis que afecten els webs. En parlem?

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.