Millorar la velocitat de càrrega del teu web és indispensable!

La velocitat de càrrega de les pàgines web, és a dir, l’estona que triga a obrir-se un web una vegada l’usuari ha clicat a l’enllaç que li ha portat, és clau. Amb tanta tecnologia ràpida, ens hem tornat molt impacients, i més de la meitat dels usuaris deixen estar la pàgina i marxen si aquesta triga més de 3 segons a carregar-se. Tant fa si és al mòbil com a la tablet o a l’ordinador, estem acostumats a les càrregues ràpides i, si no ho són, n’hi ha molts que deixaran la pàgina a mig carregar i marxaran.

Us expliquem algunes maneres d’evitar aquest mal pas:

  1. Les imatges, lleugeres! Les imatges d’una pàgina web necessiten ser guardades amb una resolució especial que les fa més lleugeres. També és molt important fer que aquestes imatges pesin relativament poc en kilobytes (entre 100 i 300 kb és ideal), la qual cosa es pot fer amb programes com Photoshop.
  2. No abusar-ne! Tampoc cal carregar excessivament la pàgina web d’imatges i contingut audiovisual: amb la quantitat justa per mostrar la teva empresa i el teu producte, però sense abusar-ne. El web es carregarà més ràpid, segur! És força ideal que cada pàgina o subpàgina del web no arribi a pesar més d’1MB.
  3. El codi, important. S’ha estès força la tendència a realitzar pàgines web pròpies amb gestors de continguts com Wordpress o Joomla. Aquests gestors utilitzen codis superflus i innecessaris, que allarguen el contingut i alenteixen el procés de càrrega de la pàgina web. Fer servir codis HTML o CSS és més adequat si volem que no hi hagi aquest “pes invisible” al nostre web!
  4. Consulta els professionals. Hi ha diversos aspectes, de caire més professional, que també ajuden a la càrrega ràpida del web. Per exemple, els plugins que hi ha en gestors com Wordpress, que s’haurien de limitar molt per evitar temps de càrrega innecessaris; o bé poder triar un bon hosting per a la pàgina... Els professionals que s’encarreguen de crear i/o gestionar pàgines web poden ajudar-vos-hi amb tota tranquil·litat.
  5. Controla la quantitat de posts del blog per pàgina. Sempre diem que tenir un blog actualitzat és important per al rendiment de la pàgina web. Doncs fins i tot és important que la quantitat de publicacions que apareixen en el llistat general del blog sigui l’adequada. Si el llistat del nostre blog mostra tot el text de cada post i la imatge, més ens val tenir poques publicacions en aquest llistat (això ho fa Wordpress, per exemple)! Amb quatre o cinc per pàgina, com a molt, en tindrem prou. Si el nostre llistat només inclou poques línies de text i una foto reduïda i optimitzada, podrem allargar la quantitat de publicacions fins a 7 o 8 per pàgina.

Amb aquests consells bàsics, segur que podeu aconseguir que la vostra pàgina web trigui poc a carregar. I si no, ja ho sabeu: consulteu els professionals!

 

A Oh! Comunicació som professionals del disseny web i coneixem els secrets perquè el teu web trigui poc a carregar-se. Voleu optimitzar la vostra pàgina?

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí