La traducció ha de ser professional!

Qui més, qui menys, vol tenir la pròpia pàgina web actualitzada i amb contingut en diversos idiomes, ja que això significa obrir-se a un major ventall de possibles clients. A Catalunya, és molt fàcil traduir del català al castellà –si no estem parlant en termes massa especialitzats– perquè coneixem bé les dues llengües. Però quan entrem en terrenys com l’anglès, el francès... Si no els dominem com si gairebé fos la nostra llengua materna, caldrà parlar amb un traductor professional. Si no és el cas, als vostres missatges hi poden aparèixer vertaderes barbaritats!

Com a clar exemple, un cas que ha passat fa pocs dies. Els cuiners de l’equip de Noruega als Jocs Olímpics d’Hivern d’aquest 2018 a Corea del Sud van fer una comanda de 1.500 ous de gallina a productors coreans, per alimentar els seus esportistes... I ho van fer a través de Google Translate. Podria haver estat només l’anècdota i passar desapercebut, però un error que encara no s’explica va fer que el traductor posés que necessitaven 15.000 ous en lloc de 1.500! Per sort, van poder tornar els ous sobrers un cop es van adonar de l’error.

Amb fets com aquest, i recordant errors clàssics de la traducció automàtica (com “Llegeixo” Messi, en lloc de Leo Messi), cal dir que la importància de la traducció per part d’un professional rau en el fet que la traducció sempre serà més acurada, de qualitat. Expressions difícils d’entendre en un idioma que no és el propi només poden ser traduïdes per algú que sigui professional de la matèria, així com algunes paraules que són polisèmiques, amb més d’un significat. Fins i tot en aspectes senzills com els connectors, adverbis o expressions senzilles porten problemes als traductors automàtics. Els professionals són humans, com la llengua i, per tant, sabran traduir-ho millor.

En definitiva... Un bon producte necessita una bona traducció!

A Oh! Comunicació col·laborem amb professionals de la traducció. Ampliem llenguatges plegats?

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.