La presència a Internet: el cas de The Shed at Dulwich

 

La presència a Internet és molt important i no ens cansarem de dir-ho. Avui us apropem un cas concret que pot ser molt paradigmàtic de la presència a les xarxes socials. El periodista Oobah Butler va aconseguir, en prop de mig any (d’abril a novembre de 2017), que el cobert del seu jardí a Londres fos el restaurant número 1 a la xarxa social TripAdvisor.

A través de molta feina, i comptant amb la col·laboració d’alguns amics seus per escriure crítiques sempre positives de l’establiment; donant una localització vaga i inexacta d’un restaurant exclusiu que només reservava per telèfon; responent a les trucades que ho tenien tot reservat; creant una pàgina web excel·lent i realitzant fotografies professionals... El no-restaurant va aconseguir escalar, en sis mesos, fins la primera posició londinenca de la xarxa social per excel·lència dels establiments de restauració i hostaleria. Per davant de 18.000 restaurants més! Molts de nosaltres, per no dir gairebé tots, som els primers de consultar TripAdvisor abans de decidir-nos per triar un restaurant o un hotel!

Oobah Butler ha aconseguit donar una lliçó que servirà de precedent en el món d’Internet:

  1. La imatge a les xarxes és important. Cal ser molt curós, per part de les empreses, en el fet que la imatge a Internet és molt important. Les crítiques positives van alçar aquest restaurant, però les negatives també el podrien haver fet caure.
  2. La força de les xarxes socials. Això també demostra el poder de les xarxes sobre les persones que, sense contrastar, van voler aquell producte tan exclusiu que s’oferia al Shed.
  3. No caiguem en mentides! Cal que la qualitat que s’ofereix a les xarxes encaixi també amb una realitat adequada a aquesta qualitat. Una bona campanya de màrqueting no millorarà el servei: les dues han d’anar lligades!
  4. Les opinions són opinions. De vegades, i ja com a clients, ens basem molt en l’opinió dels altres a les xarxes socials. Recordem que sempre es tracta d’opinions i prou!

A Oh! Comunicació som experts en xarxes socials i la presència a Internet. Us donem un cop de mà?

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.