Google valora més la versió mòbil dels webs

Ja és un fet: el motor de cerques per excel·lència d’internet, Google, ja té més en compte la versió mòbil de les pàgines web a l’hora de cercar-les. Més de la meitat dels webs que mostra Google són en la seva versió mòbil, la qual cosa significa que, cada vegada més, els resultats més importants pertanyen a aquest tipus de web adaptades.

És responsive, la vostra pàgina web? Això significa que és adaptada a les diferents plataformes existents, com les tablets, els mòbils i els ordinadors. Vol dir que el contingut s’adapta segons l’aparell amb què s’estigui visitant la pàgina. Un web responsive, doncs, també es té en compte per part de Google a l’hora de posicionar-lo a les seves cerques.

Això s’afegeix al fet que hi ha moltes pàgines web que, encara, no disposen de versió mòbil. Segons Google, no és necessari que una pàgina web tingui una versió mòbil per ser classificada com a tal; per tant, pot aparèixer al cercador quan algú el busca per mòbil... i, aleshores, aquesta persona descobrirà que el web no té versió mòbil; la qual cosa fa quedar malament els seus propietaris.

D’altra banda, també hi ha webs que tenen dues versions diferents: la d’ordinador i la de mòbil. Com que són dos formats diferents, no posicionen de la mateixa manera i pot ser que una aparegui més destacada que l’altra. I això també és un problema!

A més, des de 2018, Google també considera molt més importants, a l’hora de fer cerques, les pàgines web que han obtingut la certificació SSL; és a dir, que tenen un protocol segur de xifrat de dades. Les pàgines la URL de les quals comença per https són considerades segures, i Google les té molt més en compte. Segons quin navegador s’utilitza, les pàgines que no són considerades “segures” queden marcades de manera evident com a tals; i això pot reduir significativament la quantitat de visites al web.

I doncs! Ja teniu la pàgina web responsive i amb la certificació SSL feta?

 

A Oh! Comunicació creem pàgines web completament responsive i completament segures. Voleu saber com? Contacteu-nos!

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.