Ep! Compte amb els grups de Whatsapp!

Els nostres telèfons mòbils treuen fum amb les desenes de notificacions que rebem, especialment pel Whatsapp, l’aplicació de missatgeria que ens ha absorbit a tots. Un dels usos que més ha arrelat a la nostra societat és la creació dels grups, i n’hi ha de tot tipus: companys de feina, l’associació de pares i mares de l’escola, la família, sopars amb amics, la comunicació d’una nova promoció... Heu creat algun grup de Whatsapp? Sabeu que potser esteu cometent una infracció greu? Tot seguit, us expliquem els detalls perquè no tingueu cap ensurt!

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha determinat que incloure un usuari en un grup de Whatsapp sense el seu consentiment és una infracció greu. Tot i això, cal entendre bé tots els matisos per saber com podem fer un bon ús d’aquesta aplicació:

  • Es considera que els grups de pocs membres (màxim 20 usuaris) pertanyen a l’àmbit personal o domèstic, és a dir, estan formats per persones conegudes del nostre entorn. Per tant, el seu ús està permès.
  • Independentment del nombre de persones que formin el grup, si s’inclouen persones desconegudes per als usuaris o per a l’administrador ja no es considera un grup de caràcter personal i, per tant, es vulnera la protecció de dades.
  • Compartir dades personals com ara els telèfons de persones desconegudes per als integrants del grup també és una vulneració de la protecció de dades, encara que sigui un grup personal o domèstic.
  • Crear un grup de Whatsapp en el qual s’integri una base de clients que no es coneixen entre ells i, a més, utilitzar-lo amb finalitats publicitàries és una infracció greu perquè es difonen les dades personals dels integrants sense cap consentiment.

Com veieu, Whatsapp és una aplicació útil, però cal utilitzar-la correctament. Com a precaució, us recomanem que abans d’incloure algú en un grup demaneu sempre el seu consentiment.

De totes maneres, si busqueu formes de comunicar l’activitat de la vostra empresa o fer difusió de les vostres promocions veniu a Oh! Comunicació, i us obrirem un món de possibilitats.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.