Contrasenyes contra els ciberatacs

Us heu plantejat mai que la majoria de les contrasenyes que utilitzem a Internet són poc segures i que poden ser desxifrades amb facilitat pels ciberdelinqüents?

Tot i que les companyies tenen serveis potents per evitar els ciberatacs, com a usuaris hem de fer tot el possible per protegir-nos i hem d’escollir les contrasenyes més segures per evitar que els hackers puguin fer-se amb les nostres dades i/o accedir a les nostres xarxes socials.

A continuació, us proposem alguns consells per aconseguir-ho:

 

 1. Utilitzeu majúscules, minúscules, números i símbols, amb un mínim de 8 caràcters (com més, millor). I si els caràcters no segueixen un patró concret, la contrasenya és encara més complicada de desxifrar.
   
 2. Eviteu paraules conegudes (noms propis, per exemple) o que estiguin incloses al diccionari. No utilitzeu tampoc números com codis postals o dates d’aniversaris.
   
 3. Inventeu una frase fàcil de recordar i utilitzeu només la primera lletra de cada paraula: Jo tinc un gos amb nou anys que és molt juganer (Jtuga9aqemj)
   
 4. Utilitzeu serveis que generin contrasenyes de forma aleatòria, com ara Passwords Generator.
   
 5. Confirmeu la seguretat de la contrasenya amb serveis com ara How Secure Is My Password?
   
 6. Canvieu de forma regular les contrasenyes segures. Es recomana fer-ho cada dos mesos.
   
 7. No utilitzeu contrasenyes que hàgiu fet servir anteriorment. És recomanable utilitzar-ne una de diferent per a cada servei online.
   
 8. No anoteu les contrasenyes ni les deixeu en un lloc visible. Es recomana utilitzar un gestor de contrasenyes com ara LastPass o KeePass. Ambdós són gratuïts.
   
 9. No us connecteu amb ordinadors d’altres persones, o fent servir WiFi o una xarxa gratuïta, a serveis importants.
   
 10. Utilitzeu serveis que permeten l’autenticació en dues passes. Demanen una segona via d’identificació com, per exemple, introduir un codi que envien per SMS al mòbil.
   

Tens dubtes? A Oh! Comunicació t'ajudarem a resoldre'ls!
 

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.