Consells per evitar un ciberatac al nostre negoci

La societat actual depèn completament de la tecnologia, i això implica que la nostra informació empresarial, i també la personal, està exposada a possibles atacs cibernètics. Les petites empreses i els negocis han de prendre mesures de seguretat informàtica contra els delinqüents que persegueixen aquestes dades.

Els atacants fixen la seva atenció, sobretot, en els petits negocis, en aquells que no compten amb una protecció adequada en els seus sistemes de pagament i que podrien convertir-se fàcilment en víctimes d’atacs.

No hi ha una fórmula infal·lible per protegir-nos. Fins i tot les grans multinacionals han patit atacs per vulnerabilitats desconegudes. Però sí que podem portar a terme algunes accions que evitin l’accés dels ciberdelinqüents a les nostres dades.

Us oferim alguns consells que poden ajudar a protegir millor el vostre negoci:

 

 • Contrasenyes fortes. No utilitzeu noms del vostre entorn, no poseu només números i encara menys que estiguin relacionats amb altres contrasenyes. És important combinar números, lletres, majúscules, minúscules i símbols. Són més difícils de desxifrar i no apareixen en llibreries estàndards.
   
 • Disposar d’un lector de xip. Hi ha moltes botigues que no tenen el Point-of-Sale (PoS), el sistema més recent que pot llegir les últimes targetes amb xip (EMV). Integrar aquest lector de xip no només ofereix una protecció més gran contra compradors tramposos, sinó que també reforça el nostre perfil de seguretat.
   
 • Protegir els equips. Qualsevol dispositiu electrònic ha d’estar completament actualitzat, ja que això permet corregir forats de seguretat. A més, cal comptar amb un antivirus i antimalware que siguin avalats per la comunitat.
   
 • Realitzar còpies de seguretat. És fonamental, ja que si patim un atac o algun tipus de problema, sempre podrem recuperar la informació perduda.
   
 • Evitar dades personals. Només s’han d’utilitzar quan sigui indispensable, però no hi ha una seguretat màxima en aquesta qüestió, ja que grans companyies han patit el robatori d’informació dels seus clients.
   
 • Treure profit dels equips. El router de banda ampla és un dels objectius d’atac més freqüent. Els més moderns incorporen tallafocs que són capaços de detectar diferents amenaces, i que poden protegir dispositius connectats d’algun altre que pugui estar infectat.
   
 • Tenir un assessor en tecnologia i seguretat. És fonamental, ja que pot instruir altres membres de l’equip de treball sobre aquests temes, i pot percebre riscos i indicar el procediment a seguir per a situacions de vulnerabilitat específica.
   
 • Utilitzar protocols de seguretat. És un pas imprescindible. En cas contrari, les transferències d’arxius a un servidor poden ser vulnerables. Si, a més, s’accedeix o s’envien dades mitjançant fonts desconegudes o llocs de poca confiança, facilitem el ciberatac.
   
 • No descarregar continguts pirates. A la xarxa ens trobem amb moltes opcions per baixar software o arxius multimèdia. Són una font propícia per intentar col·locar programes perniciosos al sistema que permeten portar a terme atacs. Encara que la descàrrega sigui legal, cal comprovar prèviament que el lloc web no és sospitós.
   
 • Comprovar l’autenticitat d’enllaços i perfils. És habitual patir atacs a través de phishing, que intenten adquirir informació confidencial de forma fraudulenta.
   
 • Denunciar a les autoritats. Si trobem continguts que no són adequats o pàgines que poden suposar un risc per a l’usuari, és convenient denunciar-ho a la policia o als cossos encarregats d’aquest tipus de processos.
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.