Com fer que els vostres vídeos siguin un èxit a les xarxes

La utilització de vídeos és un recurs molt efectiu per fer arribar el nostre missatge als potencials clients, i ho és perquè ens permet connectar millor amb l’usuari ja que és més útil per transmetre emocions; ens dóna un marge més ampli que una simple imatge per transmetre el missatge, i el seu cost de producció és baix, entre d’altres motius.

Fer un vídeo no és complicat, però el que ja no és tan fàcil és aconseguir que aquest tingui èxit i es converteixi en viral, és a dir, que sigui àmpliament difós per Internet, per publicitat o enviament, per correu electrònic, per missatgeria instantània, per blocs o mitjançant altres llocs web.

A continuació, us expliquem alguns dels secrets per aconseguir vídeos d’èxit que el productor Jack Hanick va donar a conèixer en un acte a Moscou. Hanick, que va treballar dues dècades a la cadena nord-americana Fox News i ha guanyat diversos premis Emmy, va destacar que no es necessita un equip tècnic que costi molts diners, ja que es pot utilitzar una càmera petita i obtenir bons resultats.

 

 • Posar-hi passió. Cal tenir clar quin és l’objectiu que tenim amb el vídeo, i posar passió en el que fem. 
   
 • Despertar emocions. L’audiència té una capacitat d’atenció reduïda. Una manera de captar-la passa per despertar emocions que permetin transmetre la informació. El riure, el plor o la ira ajuden a tenir èxit amb les gravacions.
   
 • Mantenir l’interès. Cal alimentar la imaginació dels espectadors i mantenir-los interessats en el que estan veient. Podem generar incertesa i fer crides per tal que l’audiència prengui decisions, i cal ser conscients dels altres sentits com el tacte, l’olor i el gust, que ajuden a mantenir la imaginació interessada tot el temps. Un dels problemes, segons Hanick, és que “quan la imaginació arriba a la conclusió que ho ha llegit tot a la imatge, es deixa de generar plaer al cervell”.
   
 • Involucrar el temps. “El so és secundari, però el ritme i el tempo tenen l’equivalent exacte de l’expressió visual”, diu Hanick, que destaca que als seus subordinats els demana canvis continuats a les produccions per actualitzar-les i aconseguir que succeeixi alguna cosa en cada batec.
   
 • El so transmet emoció. Tot i tenir menys importància que els elements gràfics i el ritme, el so també juga el seu paper. “Quan s’entrevista algú, la forma com parla és realment el que la imaginació processa sobre aquesta persona”. Tot i això, és vital que el missatge del vídeo es pugui entendre sense so.
   
 • Ser fidel a un mateix i no buscar l’èxit des de l’inici. Hanick té clar que cal ser fidel a allò que realment es vol fer i seguir els principis de cadascú, i que això permetrà arribar a l’audiència correcta. “Si persegueixes els diners, fracassaràs. Cal començar amb el poc que es tingui i, si ets fidel a tu mateix i segueixes els teus principis, els diners arribaran”.

 

A Oh! Comunicació us ajudem a preparar i editar el vídeo de la vostra empresa! 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.