Cinc extensions que evitaran que et distreguis davant de l’ordinador

L’ordinador s’ha convertit en la principal eina de treball per a la majoria de la gent, però al mateix temps és una finestra oberta a la distracció i un perill per a la productivitat a la feina. Amb només un clic podem accedir a les xarxes socials, com ara Facebook, Instagram o Twitter, o a les pàgines dels diaris, per exemple; i, sense adonar-nos-en, podem perdre uns minuts molt valuosos que no invertim en el nostre treball.

Per evitar això, et proposem cinc extensions que podràs instal·lar al teu ordinador, que t’ajudaran a ser més productiu i a no despistar-te, ja que t’exigiran un compromís d’atenció plena a la feina.

 

 1. Dayboard. Aquesta extensió et deixa escollir només entre cinc de les coses més urgents que hagis de fer, d’una llista que tu mateix has introduït. 
   
 2. Strict Workflow. Estableix períodes de 25 minuts en els quals has de focalitzar al màxim l’atenció en la feina que tens entre mans. Permet bloquejar l’accés a algunes pàgines web, com Facebook, durant el temps de treball. Passat aquest temps, l’extensió avisa i ofereix un descans de cinc minuts.
   
 3. Don’t break the chain. Escrius l’objectiu al qual vols arribar cada dia i, quan ho aconsegueixes, traça una línia al calendari. Quan portis diversos dies fent la feina, no voldràs trencar la cadena i voldràs aconseguir més línies. El seu plantejament és simple i efectiu: enganyar el cervell.
   
 4. Save my eyes. Una extensió que es preocupa per la nostra vista. Ens avisa periòdicament que ens hem d’esbargir i allunyar-nos de la pantalla.
   
 5. Reminders of inspiration. Busca que sigui un mateix qui es motivi mitjançant una imatge, una frase o una cançó, per exemple. T’ajuda a acabar els teus objectius diaris i t’ho recorda periòdicament mentre estàs treballant.
   

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.